Avancronica meciului Pandurii - Gaz Metan

Avancronica meciului Pandurii - Gaz Metan

Pandurii Târgu-Jiu

Deși pornea favorită în meciul de pe "Cluj Arena" cu "U", echipa Pandurii nu a reușit decât un 1-1, câștigând un punct cu mari emoții. Eșecul de la Giurgiu și egalul de la Cluj, au făcut că echipa olteană să coboare după mult timp de pe podium, ajungând pe locul patru în clasament. Etapa a 18-a a fost proastă pentru gorjeni, pentru că Steaua, Astra și Vaslui au câștigat trei puncte, iar ei doar unul. Echipa lu Petre Grigoraş va mai juca în acest an cu Gaz Metan Mediaş, după care se vor deplasa la Piatra-Neamț, unde vor întâlni pe Ceahlăul. Pandurii vrea să încheie anul pe locurile doi sau trei, așa că va aborda ambele meciuri doar la victorie, mai ales că în tur a reușit să-i bată atât pe "gaziști", cât și pe nemțeni.

Meciul de mâine seară dintre Pandurii şi Gaz Metan Mediaş are şanse mari să se joace pe o suprafaţă grea. Zăpada căzută ieri şi depusă într-un strat destul de consistent ar putea strica masa verde de pe "Municipal" care zace sub nămeţi. "Sperăm să avem un teren bun, sperăm să se topească zăpada şi să nu fim nevoiţi să intervenim noi pentru a o îndepărta", spun oficialii de la Pandurii. Aceştia nu vor să intre şi să degajeze zăpada de pe suprafaţa de joc pentru că asta ar afecta gazonul care se speră a fi unul verde la ora meciului. În acest sens, cei de la Pandurii au luat ieri decizia de a uda terenul în speranţa ca apa să topească zăpada.

Pandurii se tem astfel de forţa echipei lui Eric sau Astafei. "Jucăm la victorie la fel ca în fiecare meci, indiferent de adversar şi asta vom face şi vineri. O să fie la fel ca în tur, un meci greu. Mediaş e o echipă bună, au făcut sezoane bune şi va fi la fel de greu şi acum. Nu e doar Eric, mai au şi alţi jucători buni. Nu joacă Eric singur, Eric a fost plecat de acolo şi echipa a avut rezultate bune. E un jucător foarte bun, dar ca el este toată echipa, trebuie să avem grijă de toţi", a spus Pedro Mingote.

"Va fi un meci greu, mai ales că Gaz Metan Mediaș, din punctul meu de vedere, este o echipă foarte puternică, organizată, cu jucători foarte buni, cel puțin de la mijloc în sus. Locul pe care-l ocupă nu e o clasare corectă pentru ei. Dacă ne facem jocul nostru și o să fim montați și deciși să câștigăm meciul, eu zic că și Dumnezeu o să ne ajute și cu șansă, noroc și încredere o să câștigăm meciul", a declarat Adrian Rusu.

Fundaşul Marian Pleaşcă, eliminat în partida de pe "Cluj Arena" cu Universitatea, a primit din partea Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal o suspendare de un joc.


Echipa probabilă

Mingote
Unguruşan, O.Viera, Mamele, Al.Vlad
Nistor, Răduţ, Voiculeţ
Al.Maxim, Matulevičius, C.Cristea

Antrenor: Petre Grigoraş

Accidentaţi: Ibeh, Al.Grigoraş, Băcilă
Incert: Lemnaru
Suspendaţi: nu există



Gaz Metan Mediaş


Gaz Metan Mediaş a terminat la egalitate în meciul de pe teren propriu cu campioana CFR, scor 1-1, reușind să revină de la 0-1. Astfel, medieşenii și-au îndeplinit obiectivul în partida cu CFR, câștigând un punct, dar ar fi trebuit să nu se mulțumească doar cu un egal, mai ales că adversara sa și-a menajat titularii înaintea meciului cu Manchester United. Deși sunt pe locul 11 în clasament, "gaziştii" nu pot fi liniștiți, pentru că sunt la doar trei puncte de retrogradare. Echipa lui Cristian Pustai va încerca să plece neînvinsă de la Târgu-Jiu, având ca obiectiv în ultimele două meciuri ale anului 2012 să câștige cel puţin patru puncte. Un egal cu Pandurii și o victorie cu Gloria, ar face că echipa de pe Târnava Mare să aibă o vacanță puțin mai liniștită.

Fotbaliştii Gazului Metan şi-au încasat luni salariile restante. În prima zi a săptămânii, clubul a virat în conturile fotbaliştilor salariile aferente lunii septembrie 2012. În acelaşi timp, antrenorul Cristian Pustai şi staff-ul tehnic au încasat salariile pe luna august 2012, astfel ca preşedintele Ioan Horoba va rămâne în continuare la Gaz Metan, după ce săptămâna trecută a declarat ca va pleca, dacă jucătorii nu îşi vor primii banii până marţi la ora 14:00.

În minutul 12 al meciului Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj, Victoraș Astafei a suferit o accidentare la piciorul drept în urma unei intervenții a portarului Eduard Stăncioiu. Jucătorul Gazului a efectuat un control la o clinică din Târgu-Mureș, verdictul fiind leziune musculară. Astfel, cel mai bun jucător din tur al "gaziştilor" va rata ultimele două partide din acest an, cu Pandurii Târgu-Jiu și Gloria Bistrița.

Fundaşul Žarko Marković, eliminat în etapa precedentă, a primit din partea Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal o suspendare de un joc şi o amendă cu 740 de lei. În meciul cu CFR, cu 7 minute înainte de final, Žarko Marković, care mai avea un "galben", a intrat prin alunecare, chiar pe linia careului mare, la grecul Pantelis Kapetanos. Sârbul a văzut al doilea avertisment, fiind trimis la cabine.


Echipa probabilă

Pleşca
Trtovac, Frăsinescu, Muth, Buzean
Breeveld, Tahar
R.Avram , Eric, Llullaku
Bawab

Antrenor: Cristian Pustai

Accidentaţi: Vitinho, Astafei , C.Petre
Suspendat: Z.Marković

sursa.www.romaniansoccer.ro