Baschetbalistii de la Gaz Metan, în greva

Baschetbalistii de la Gaz Metan, în greva

Din cauza restanţelor financiare, jucătorii echipei masculine de baschet Gaz Metan Mediaş au intrat marţi seară în grevă şi au refuzat să se mai antreneze.
Sportivii s-au prezentat la antrenamentul de la ora 18.00 doar pentru a anunţa staful tehnic şi conducerea că refuză să se mai pregătească din cauza restanţelor financiare.
Unii dintre componenţii echipei ardelene au restanţe pe trei luni la plata salariilor.
Membrii lotului de baschet de la Mediaş speră să se rezolve diferendul financiar in cursul zilei de miercuri, când sunt programate discuţii cu conducerea clubului, şi abia aşteaptă să reia pregătirile.
Întrucât a ajuns până în grupele principale ale FIBA Eurochallenge, Gaz Metan Mediaş este echipa cu cel mai lung parcurs în cupele europene din acest sezon.
Antrenorul echipei ardelene este Marcel Ţenter, care a fost numit recent la cârma naţionalei masculine, iar luni seara a condus, împreună cu Cristian Achim, echipa Nordului, la All Star Game.
Gaz Metan Mediaş ocupă locul 5 în Liga Naţională, cu trei etape înaintea intrării în play-off.
  Este cert că există o limită în toate lucrurile, un punct în care, jucător profesionist fiind, știi că trebuie să te oprești din cauza unor probleme. Am considerat că acest lucru este normal și am decis să nu ne antrenăm pentru a protesta asupra situației de la club. Dacă nu există o reacție din partea conducătorilor, nu ne vom antrena nici mâine. Am totuși speranța și încrederea că situația se va schimba, a declarat Marcel Țenter la emisiunea “Ora de Sport”, de la Napoca FM.