8 echipe in 6 ani , acum da probe la Medias

8 echipe in 6 ani , acum da probe la Medias

Cristi Dulca ii testeaza in aceste zile pe jucatorii Hristu Chiacu si Cosmio Figliomeni care au jucat ultimadata la echipele Sageata Navodari respectiv Roccella (Italia).
Jucatorul roman in varsta de 27 de ani care evolueaza pe postul de mijlocas , a mai evoluat de-a lungul timpului la echipele Dinamo Bucuresti ( 14 ani , 1994-2003 , 2007-2012) , Unirea Urziceni , Rapid Bucuresti , FC National , Wisla Cracovia , Dacia Mioveni , CS Otopeni , Astra Giurgiu , Poli Timisoara , Khazar Lankaran , Ceahlaul Piatra Neamt , Concordia Chiajna si Sageata Navodari.

Chiacu a început să joace fotbal ca junior la clubul din orașul său natal, Dinamo București. Cariera ca profesionist și-a început-o la Unirea Urziceni, unde a marcat 1 gol în 2 meciuri.
În 2004 s-a transferat la un alt club din BucureștiElectromagnetica. După câteva luni a fost pbservat de FC Național. Acolo, și-a făcut debutul la Național București contra Politehnicii Timișoara. A marcat 2 goluri în 17 apariții pentru a treia sa echipă din cariera sa care are sediul în București.
La cererea lui Dan Petrescu, Chiacu s-a transferat pentru prima dată în străinătate, la Wisła Cracovia, unde a marcat 1 gol în 11 apariții. După aventura din Polonia, Chiacu s-a întors la clubul care l-a învățat fotbalDinamo, unde a jucat doar 10 meciuri, fiind împrumutat majoritatea timpului.
După un singur sezon a început să fie împrumutat de ficare dată. Prima oară în cariera sa, a fost împrumutat la Dacia Mioveni, unde a jucat 10 meciuri. În vara anului 2008, Chiacu a fost împrumutat pentru a doua ora. De această la o rivală a lui DinamoCS Otopeni, unde a marcat 1 gol în 17 apariții.
În 2009 a fost împrumutat la Astra Ploiești, dar doar pentru câteva săptămâni. După nereușita de la Ploiești, a fost împrumutat pentru 2 ani la Poli Timișoara.[2] Acolo unde a marcat 5 goluri în 21 de meciuri. Aceaști au fost ani din cariera sa de atcant.
În ianuarie 2011Poli Timișoara l-a trimis înapoi la Dinamo din cauza evoluților slabe.[3] Atunci, Chiacu a preferat să fie împrumutat în străinătate. De data aceasta, ajungând la echipa din AzerbaidjanKhazar Lankaran. Acolo a jucat 12 meciuri și a marcat 3 goluri la a doua sa echipă din străinătate. La finalul sezonului, Khazar nu l-a mai vrut și a fost împrumutat la Ceahlăul Piatra Neamț, unde a prins echipa de 7 ori.
Ultimul său împrumut a fost la Concordia Chiajna, unde nu a evoluat din cauza unei perioade proaste și a fost trimis înapoi la Dinamo care l-a lăsat liber de contract. După un an în care nu și-a găsit echipă, Chiacu semnează în vara anului 2013 cu Săgeata Năvodari.
De partea cealalta , italianul Cosmio Figliomeni in varsta de 22 de ani , joaca in spatele atacantilor si a evoluat la echipele din ligile inferioare din Italia Roccella (2010-2011) , Catanzaro (2011-2012) , Hinterreggio , revenind la Roccella in sezonul 2012-2013.