Liga 2 se va vedea la televizor

Liga 2 se va vedea la televizor

Oferta comună DigiSport şi DolceSport a fost acceptată de FRF şi Liga Profesionistă de Fotbal a cluburilor din Liga 2, iar cele două posturi TV vor transmite partidele din acest sezon contra sumei de 350.000 de euro. Înţelegerea va intra în vigoare începând de săptămâna viitoare şi prevede dreptul celor două televiziuni de a transmite câte trei partide pe etapă atât din sezonul regulat, cât şi din faza a doua (play-off şi play-out). Restul partidelor rămân la liber, ceea ce înseamnă că grupările care organizează meciurile respective vor avea dreptul să angajeze negocieri, dacă găsesc clienţi, pentru a le transmite.

„Nu putem să transmitem meciurile imediat, începând de mâine (n.r. – sâmbătă, 17 octombrie), pentru că regulamentul nu ne permite să mai modificăm ora de începere într-un interval atât de scurt. Contractul intră în vigoare din etapa a 10-a“, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele LPF 2, pentru ProSport.

„Primele partide vor fi FC Baia Mare – U Cluj, programată sâmbătă, de la ora 16:00, FC Bihor – UTA Bătrâna Doamnă, programată duminică, de la ora 11:00, şi Rapid Bucureşti – Rapid CFR Suceava, programtă luni, de la ora 18:00. Potrivit înţelegerii, cele trei meciuri vor fi transmise atât pe Digi, cât şi pe Dolce“, a explicat Braşoveanu, care a fost mandatat să reprezinte LPF 2 şi FRF în aceste negocieri cu Digi şi Dolce.

Un caz deosebit este cel de la FC Bihor, echipă în privinţa căreia tribunalul a pronunţat o sentinţă de intrare în faliment, dar este programată în continuare. „Am discutat la Oradea şi am primit confirmarea că meciul se joacă, echipa se va prezenta“, a anunţat Braşoveanu.

Săptămâna viitoare se aşteaptă virarea primei tranşe de bani din drepturile TV. Sumele sunt însă aproape simbolice. În total, echipele din fruntea clasamentului vor primi circa 10.000 de euro, iar cele de pluton – aproximativ 6.000.


sursa:liga2.ro