Suporterii Gazului Metan din străinătate

Suporterii Gazului Metan din străinătate

Mereu alături de echipă oriunde te-ai afla! Au plecat din Mediaș dar au rămas fideli echipei cu care au crescut. M-am gândit că e o idee bună să-i cunoaștem pe cât se poate, pe suporterii și simpatizanții echipei noastre din străinătate. Primul „stranier” este Daninho. 

Daninho a plecat din Mediaș în urmă cu 5 ani însă a rămas alături de echipă. Acum lucrează în Cehia însă nu ratează niciun meci (televizat) și nicio știre despre echipa noastră. 



Cea mai veche amintire cu Gaz Metan?
Eram în clasa a 3-a sau a 4-a. Nu mai știu exact, dar țin minte perfect ce și cum s-a întâmplat. Eram la Clubul Eleviilor, sau Casa Pionierilor, așa cum o știe toată lumea. Eram înscris la Informatică iar cel mai bun prieten al meu din acea perioadă era la sculptură, cu ceva vechime, eu eram nou. Prietenul meu m-a întrebat într-o zi dacă nu vreau să merg cu el la meci. Nu prea eram eu cu fotbalul la vremea respectivă. Îl jucam dar nu-l urmăream. Mi-a dat întâlnire la Clubul Eleviilor într-o sâmbătă pe la 9:30 - 10:00. Când am ajuns, acolo mai erau câțiva băieți cam tot de vârsta noastră care pregăteau un banner. Era o bucată de cearceaf alb pe care au scris cu vopsea neagră GMM. Ce îmi mai aduc aminte e că primar Mediașului din acea perioadă era Dionisie Bucur - nu știu cât de microbist era, dar țin minte că a apărut și el la Casa Pionierilor și l-a întrebat pe prietenul meu dacă merge la meci. Din ce am înțeles, erau vecini și se cunoșteau destul de bine. L-a mai întrebat dacă vrea să-l ducă el cu mașina dar prietenul meu a zis că merge pe jos cu băieții. Când am ajuns la stadion, echipele erau la încălzire. Ne-am dus în Tribuna A. Pe vremea aia, galeria Gazului avea rezervată zona din apropierea tribunei oficiale. Și ne-am dus și noi acolo. Din păcate nu mai țin minte cu ce echipă a jucat Gazu și nici cu ce scor s-a terminat. 

Cea mai frumoasă amintire cu Gaz Metan? 
Indubitabil cea mai frumoasă amintire cu Gazu este eliminarea echipei Mainz și calificarea echipei noastre în Play-Off-ul Europa League! 

Cea mai tristă amintire cu Gaz Metan? 
Au fost mai multe dar cred că eliminarea din Play-Off-ul Europa League cu Austria Viena. Retrogradări am mai trăit dar șansa de a juca în grupele Europa League este unică! Dacă am fi fost mai atenți la Viena, am fi putut ajunge în grupe. 

Ce alte amintiri ai cu Gaz Metan? 
Sunt foarte multe dar o să amintesc doar câteva. 

Îmi aduc aminte de un Gaz Metan - ARO Câmpulung Muscel din Divizia A. Stadionul era plin și meciul unu foarte disputat. Scorul era 2-2 și echipa noastră a marcat golul victoriei în ultimele minute, moment în care tot stadionul a erupt ca un vulcan. 

Promovarea în Divizia A din 2000, când la final am dat buzna pe teren. Nu doar eu, ci toată lumea. A fost nebunie atunci. S-a terminat cu o baie în Târnava Mare. 

Gaz Metan 5-1 Poli Timișoara. Din păcate n-am văzut meciul dar am nimerit scorul. Eram în SUA cu Work & Travel când se juca meciul. Îl tot băteam pe prietenul cu care mergeam la muncă că bate Gazu și el îmi zicea că „Lasa-mă cu Gazu tău că ia bătaie” - și eu i-am zis ceva de genul: „Să vezi ce le-o dăm la ăia de la Poli, 5 le dăm! Îi lăsăm să dea și ei un gol de onoare. Când am ajuns acasă și m-am uitat la scoruri... GAZ METAN 5-1 Poli Timișoara! 

Mai sunt viictoriile cu Steaua (3-0), Dinamo (2-1 cu golul lui Parvulescu din ultimul minut), Unirea Urziceni (1-0) campioană en-tire în acel moment. 



Dacă ești în străinătate și ții cu Gaz Metan, scrie mesaj privat pe pagina de facebook a echipei: Gaz Metan Mediaș și povestea ta apărea pe site-ul suporterilor!