Gaz Metan a terminat sezonul cu o remiză iar Ionuț Buzean a îmbrăcat pentru ultima dată tricoul de jucător

Gaz Metan a terminat sezonul cu o remiză iar Ionuț Buzean a îmbrăcat pentru ultima dată tricoul de jucător

Gaz Metan a terminat la egalitate, scor 2-2 partida disputată cu ACS Poli Timișoara de pe teren propriu într-un meci contând pentru etapa a 14-a din Play-Out, ultima a sezonului 2016/2017. Ionuț Buzean s-a retras din activitatea de jucător după o carieră de 18 ani.  



Primul gol al meciului a fost marcat în minutul 13 de Eric. Decarul nostru a înscris un gol de senzație dintr-o lovitură liberă de partea dreaptă în direcția noastră de atac. Golul doi al partidei a venit tot din partea lui Eric în minutul 24 după o pasă a lui Darius Olaru. Gaz Metan a avut câteva situații foarte bune de a marca însă echipa noastră a rămas doar cu dubla lui Eric. Popovici a redus din diferență prin Popovici în minutul 38. Acesta a fost și scorul de la pauză: Gaz Metan 2-1 ACS Poli Timișoara. 

În repriza a doua a, oaspeții au presat mai mult și au reușit să ajungă mai des la poarta lui Greab. Presați de scorurile înregistrate în celelalte două partide, timișorenii au mizat totul pe calea atacului izbutind să marcheze golul egalizator în minutul 81 de către Mailat, jucător introdus pe teren în minutul 29. Mailat a fost decisiv pentru oaspeți, contribuind și la primul gol al echipei sale. 

Rezumat meci:


Echipe:


Clasament:



În urma acestui rezultat, Gaz Metan încheie ediția de campionat a Ligii 1 de fotbal pe locul 2 din Play-Out cu 39 de puncte. 

ASA Tg. Mureș și Pandurii Tg. Jiu sunt echipele care au retrogradat iar ACS Poli Timișoara va juca cu UTA Arad pentur un loc în Liga 1 în sezonul 2017/2018. Echipele promovate în noul sezon pe prima scenă a fotbalului românesc sunt Juventus București și OSK Sepsi Sf. Gheorghe. 

Ionuț Buzean, în vârstă de 34 de ani și-a încheiat cariera de fotbalist odată cu acest meci. Buzean a început fotbalul la Gaz Metan iar în cei 18 ani de activitate, 16 i-a jucat la echipa medieșeană. Optarul a jucat două sezoane și la Petrolul Ploiești în perioada 2001-2003. Ionuț Buzean este jucătorul cu cele mai multe prezențe în prima divizie din istoria clubului Gaz Metan, 185. 

MULȚUMIM IONUȚ BUZEAN pentru devotament și dăruire!





Mulțumim tuturor jucătorilor, antrenorilor, conducerii, întregului staff și tuturor celor care sunt implicați la echipă pentru un sezon cu multe bucurii!