Foto: O imagine cat 1000 de cuvinte

Foto: O imagine cat 1000 de cuvinte

Gaz Metan Medias a pierdut finala campionatului national sub 19 ani impotriva formatiei Universitatea Craiova, scor 2-3, dupa ce echipa noastra a condus in doua randuri, 1-0 si 2-1 prin golurile marcate de Thomas Bacila si Sergiu Birza.

Desi a fost rezerva in cea mai mare parte a campionatului U19, Cristian Girnod(17 ani) a intrat in repriza secunda a meciului cu FC Baia Mare care a avut loc la Arad, reusind sa apere o lovitura de pedeapsa, urmand ca la meciul decisiv cu UTA sa fie trimis titular, iar la loviturile de departajare reusind sa intervine in doua randuri.
Dupa aceste partide, tanarul nostru portar a inceput meciul din finala ca titular, fiind unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei noastre cu interventii foarte bune.
Povestea acestei partide:
Echipa noastra a inceput meciul cu urmatorul 11:
Cristian Girnod, Bogdan Jiga, Thomas Bacila, Daniel Pop, Cioban George, Birza Sergiu, Paul Costea, Socaci Alexandru, Ilas Andrei, Raul Hajmasan si Lica Mandrean.
• Jucatorii antrenati de Flavius Boroncoi si Dumitru Solomon au avut un start de partida mai bun, iar prima ocazie la poarta oaspetilor a avut loc in minutul 7, Andrei Ilas a fost aproape de a deschide scorul dupa un sut expediat de la 10 metri, insa portarul a fost pe pozitie si a respins mingea.

• Prima faza importanta a Craiovei a avut loc 2 minute mai tarziu, un sut periculos trimis din cativa metri este scos de la vinclu de portarul echipei noastre, Cristian Girnod.

• In minutul 27, acelasi Andrei Ilas a fost din nou aproape de a marca, insa sutul sau fiind blocat spectaculos de portarul advers.

• In minutul 38 al partidei,  dupa un corner executat de echipa noastra, Thomas Bacila deschide scorul pentru Gaz Metan, fundasul nostru trimite mingea in poarta cu un sut din careul mare.
• Gaz Metan a intrat la cabine cu avantaj pe tabela marcaj, insa inceputul reprizei secunde a fost de partea oltenilor, avand posesia mingii, jocul disputandu-se in jumatatea noastra proprie, iar dupa mai multe faze in apropierea careului, Adrian Ciutica trimite mingea in plasa.

• In minutul 70 al partidei, Craiova a fost aproape de a trece in avantaj dupa doua ocazii mari in decurs de doar cateva zeci de secunde, Cristian Girnod si Andrei Capra intervin decisiv.

• Gazul trece in avantaj in minutul 75. Mijlocasul Paul Costea executa o lovitura libera de la 25 de metri lateral, iar Sergiu Birza trimite mingea in poarta, 2-1 pentru Gaz Metan.
• Avantajul nostru a tinut doar 10 minute, jucatorul oaspetilor Borta a egalat dupa un sut trimis la coltul lung.
• Oltenii dau lovitura in finalul meciului, dupa o neintelegere in careul echipei noastre, Zbona trimite mingea in poarta goala in minutul 88, si duce trofeul la Craiova.
• Cel mai tehnic jucator al acestei finale a fost mijlocasul nostru Raul Hajmasan.
• Cele doua echipe au fost premiate cu trofee si medalii de catre Mihai Stoichita si Mirel Radoi.

Imagini preluate de pe pagina : www.ZiarulUnirea.ro