Gaz Metan urca pe locul 1 dupa victoria de la Iasi

Gaz Metan urca pe locul 1 dupa victoria de la Iasi

Gaz Metan a învins Politehnica Iași în deplasare cu scorul de 2-1.
Formația lui Edward Iordănescu are un parcurs perfect în play-out. După victoriile cu FC Hermannstadt și Dinamo, alb-negrii au învins și Politehnica Iași și sunt lideri în play-out cu 25 puncte. Mario Rondon și Luis Aurelio au semnat golurile victoriei.
Politehnica Iași a avut prima fază a partidei disputate duminică după-amiază. În minutul 6, o minge deviată de Sanoh după o lovitură de colț, a căzut pe bara transversală și a ieșit în afara terenului. Gaziștii au avut prima ocazie în minutul 22, atunci când lovitura de cap a lui Fofona Boubacar după un corner a ajuns în brațele portarului Ruben Mino.
După o jumătate de oră de joc, Gaz Metan a avut o dublă ocazie de a deschide scorul. David Caiado a trimis o minge cu capul în careul mic, Bădic a greșit, Rondon a trimis și el cu capul, iar portarul a respins mingea în corner de sub bară. La cornerul care a urmat, Fofana Boubacar a întors o minge pentru Ionuț Larie, acesta a șutat, iar portarul a reușit să respingă de pe linia porții.
Gaz Metan a deschis scorul la cinci minute de la reluarea jocului. David Caiado a pătruns foarte bine pe partea stângă, a centrat în careu iar Mario Rondon venit lansat a trimis mingea cu capul în poarta Iașiului.
Peste doar patru minute s-a făcut 2-0 pentru gaziști după un contraatac letal. Sebastian Mailat a pasat foarte bine pentru Mario Rondon, acesta a trimis pentru Luis Aurelio care l-a învins pe Ruben Mino. Iașiul a redus din diferență în minutul 58.
Nascimento e executat o lovitură liberă, mingea a lovit transversala și a sărit înapoi în careul mic de unde Sanoh a trimis în poartă. Jucătorul Iașiului se afla însă în poziție de off-side, nesemnalizată însă, astfel că golul a fost validat.
Formația gazdă nu a mai avut apoi forța de a pune în pericol victoria Gazului, iar la ultima fază Darius Olaru putea face 3-1. Acesta a pătruns în careul de 16 metri, a trecut pe lângă doi apărători și a șutat din poziție de unu la unu cu portarul, însă Ruben Mino a reușit să respingă.
Novatv.ro