Gaz Metan fata in fata cu cea mai mare perfomanta a clubului in fotbalul romanesc

Gaz Metan fata in fata cu cea mai mare perfomanta a clubului in fotbalul romanesc

Formatia medieseana se afla fata in fata cu cea mai mare perfomanta din istoria celor 74 de ani existenta ai clubului petrecuti in fotbalul romanesc.
Prima mare realizare a Gazului a avut loc la 6 ani dupa infiintare(1951) jucand finala Cupei Romaniei cu CCA Bucuresti(Steaua), pierzand in prelungiri cu scorul de 1-3.
La finalul sezonului 1948-1949,  echipa noastra numindu-se pe acea vreme, Flacara Medias, a retrogradat in Divizia B, luptandu-se fara sanse prea mari la promovare timp de 24 de ani, iar in 1972 avand sa retrogradeze doar pentru un singur sezon in cea de-a treia liga.
A doua realizare a clubului a fost in anul 2000, atunci cand a promovat pe prima scena a fotbalului romanesc, acolo unde avea sa reziste doar un an, revenind din nou in Divizia B.
Dupa 7 sezoane de luptat in a doua liga, Gazul urma sa promoveze, iar cea mai mare perfomanta avea loc in anul 2011, trupa antrenata de Cristi Pustai a profitat de retrogradarea echipei FC Timisoara din cauza neprimirii licentei pentru sezonul urmator, iar Gazul clasandu-se pe locul 7, care ducea in Europa League.
Acolo, Gaz Metan a reusit sa ajunga pana in play-off, fiind eliminata de Austria Viena(1-3,1-0).
In sezonul 2018-2019, gazistii au castigat play-out-ul, terminand campionatul ligii 1 pe locul 7.
Dupa 75 de ani de existenta, Mediasul poate obtine din nou o mare perfomanta, echipa se afla dupa 22 de etape pe locul 5 in Liga 1, cu mentiunea ca niciodata in acest sezon echipa lui Edi Iordanescu nu s-a aflat mai jos de locul 6.
Din acest sezon, mediesenii mai au de disputat 4 jocuri, in deplasare cu Craiova si Clinceni, iar acasa cu CFR Cluj si Dinamo.
Cu toate datoriile platite, si cu promisiunea ca echipa va iesi din insolventa la inceputul anului viitor, mediesenii se gandesc din nou la o posibila evolutie in Europa.
Gazistii se vor deplasa tot in Spania pentru efectuarea cantonamentului de iarna, acolo unde se vor duela in meciuri amicale cu echipe puternice.
elefant.ro