Statul va sprijini echipele de fotbal din România

Statul va sprijini echipele de fotbal din România

Cluburile de fotbal sunt afectate în mod direct de criza COVID-19 pentru că ele nu-și mai pot susține activitatea și pierd bani mulți în această perioadă având în vedere că salariile fotbaliștilor trebuie plătite conform contractelor.

Guvernul României a emis Ordonanța conform căreia sunt anunțate și decizii care vin în sprijinul fotbalului. Mai exact, statul va subvenționa 75% din contractele sportive pentru care intervine suspendarea temporară a contractului, urmare a deciziilor legate de situația epidemiologică determinată de răspândirea coronavirusului SARS CoV-2, dar nu mai mult de venitul mediu brut în România.
Salariul mediu brut este de 5.200 de lei, din care trebuiesc plătiți CAS, CASS și impozit, adică 24% din valoare. Cluburile din Liga 1 sunt ajutate de această decizie, și nu prea. Asta în condițiile în care salariile fotbaliștilor sunt de mii de euro sau chiar zeci de mii la anumite formații mai bogate!
”Era normal ca și sportul să intre pe agenda acestor subvenții pe care le acordă Guvernul într-o perioadă atât de dificilă. Recunosc că mi-era teamă ca nu cumva odată în plus să nu fim luați în seamă, deși toată lumea e conștientă cât de mult înseamnă acest domeniu într-o societate. Cu atât mai mult în cea română. Speram, totuși, la un cuantum mai mare”, a declarat Emilian Hulubei pentru digisport.ro.
asdasd