Cupa României: Viitorul Pandurii Tg Jiu - Gaz Metan Mediaș

Cupa României: Viitorul Pandurii Tg Jiu - Gaz Metan Mediaș

Gaz Metan o va întâlni în deplasare pe formația de ligă secundă, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în Cupa României.

Partida se joacă într-o singură manșă, pe data de 10 februarie, pe terenul echipei mai slab cotată.

Cupa Romaniei OPTIMI 10 februarieD

Dinamo- Fcsb

"U" Cluj-UTA Arad

Dunărea Călărași-Turris Tr. Măgurele

ASU Poli-Astra

Petrolul-Poli Iași

Farul-Chindia

FC Botoșani-U Craiova

Totul despre Viitorul Pandurii Târgu Jiu

ACS Viitorul Târgu Jiu (până în 17 iulie 2018, ACS Șirineasa; între 17 iulie 2018 și 31 iulie 2019, ACS Energeticianul) este o echipă de fotbal fondată la Șirineasa, județul Vâlcea, România, care la capătul sezonului 2017-2018 a promovat în Liga a II-a.

Între 2017 și 2019, echipa și-a jucat meciurile acasă la Petroșani, iar din vara lui 2019, s-a mutat la Drobeta Turnu-Severin.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost înființat în anul 1998 sub numele de AS Șirineasa și a jucat aproape toată istoria sa la nivel județean, în ligile a IV-a și Liga a V-a ale județului Vâlcea. 

La sfârșitul sezonului 2015-2016, echipa a fost campioană a județului Vâlcea și a câștigat barajul de promovare cu campioana județului Dolj, Tractorul Cetate cu scorul general de 5-4 și a promovat în Liga a III-a, pentru prima dată în istoria clubului.

Primul sezon de Liga a III-a a fost unul foarte dificil, cu probleme financiare și prestații modeste, care au dus echipa în zona retrogradării înainte de pauza de iarnă. 

În perioada de transferuri de iarnă, CS Șirineasa a transferat întreaga echipă a clubului desființat CSM Râmnicu Vâlcea, dar echipa tot nu și-a găsit ritmul, terminând pe locul al 13-lea și retrogradând în Liga a IV-a după doar un sezon.

În vara anului 2017 însă, deoarece locurile de Liga a III-a nu au putut fi completate cu echipe promovate de la nivel județean, clubul a fost invitat de Federația Română de Fotbal să se înscrie din nou în Liga a III-a. Clubul a acceptat și a fost preluat de omul de afaceri Nicolae Sarcină, care a vrut întâi să schimbe numele echipei în Energeticianul Târgu Jiu dar ulterior a mutat echipa din Șirineasa la Petroșani.

În sezonul 2017-2018, Sarcină a investit sume peste nivelul ligii a III-a și a adus jucători cu experiență în prima ligă, cum ar fi portarul Mihai Mincă și atacantul Florin Costea, și a obținut la pas primul loc în serie și promovarea în Liga a II-Denumirea de Energeticianul, înregistrată tardiv în vara lui 2017, a fost oficializată la 17 iulie 2018.

Întrucât Nicolae Sarcină deținea și echipa Luceafărul Oradea în Liga a II-a 2018-2019, clubul ACS Poli Timișoara a contestat dreptul lor de participare la competiție, dar nu a avut succes. Energeticianul a retrogradat de pe cea mai înaltă poziție retrogradabilă în sezonul 2018–2019, dar Sarcină a așteptat până la începerea noului sezon, în speranța că se vor retrage alte echipe; cum aceasta nu s-a întâmplat, a retras echipa Luceafărul Oradea, iar echipa Energeticianul a luat numele de Viitorul-Pandurii, ceea ce a atras contestații atât din partea echipei Pandurii Târgu Jiu, cât și din partea clubului de Liga I ,FC Viitorul.

În momentul de față, adversarii noștri ocupă locul secund în liga a-II-a, cu patru punctr în spatele liderului, FC Universitatea Craiova.

xkids.ro