Gaz Metan ar putea fi exclusă din campionat

Gaz Metan ar putea fi exclusă din campionat

 Din cauza faptului că a fost somată să plătească datoriile către angajați și foști angajați, lucru care nu s-a întâmplat, Gaz Metan Mediaș a tot fost depunctată în acest sezon. Pentru că se vor face în curând trei luni (90 de zile) de când a avut loc prima depunctare, echipa riscă să fie exclusă din campionat, după cum prevede regulamentul.

Mai multe detalii a dat Emilian Hulubei(președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (ANAF) care a precizat și un detaliu interesant, anume că Gaz Metan Mediaș riscă să fie exclusă înainte de ultimele meciuri din Liga 1, trei la număr. La jumătatea lunii mai s-ar face 90 de zile de la prima depunctare la care a fost supusă formația din Mediaș. Astfel, termenul de trei luni se face fix înainte de ultima rundă a play-out-ului din Liga 1.

Emilian Hulubei, despre situația de la Gaz Metan Mediaș: ”E posibil să fie exclusă înainte de încheierea competiției”

Astfel, Gaz Metan Mediaș ar mai avea, la cum se prezintă situația, de jucat doar două meciuri în Liga 1, cu Sepsi și Academica Clinceni, iar confruntarea cu Chindia Târgoviște e în pericol să nu aibă loc. Șansele sunt foarte mari ca acest lucru să se întâmple, fiind greu de crezut că datoriile vor fi plătite într-un termen atât de scurt, din moment ce până acum nu s-a făcut nimic în acest sens.


”Gaz Metan este într-o procedură de redeschidere a insolvenței, ei au în continuare niște contestații de la ANAF pentru redeschiderea insolvenței, mai degrabă va intra direct în faliment Gaz Metan la finalul sezonului. 

Dacă stăm să ne uităm la depunctări și la cei care au de luat bani, e posibil ca Gaz Metan să fie exclusă înainte de încheierea competiției. 

Regulamentar vorbind, au 90 de zile de când au prima depunctare, deci după 90 de zile sunt excluși din competiție. Deci la fiecare 15 zile vor pierde două puncte. Am impresia că se va ajunge la 90 de zile chiar înainte de ultima etapă sau înainte de ultimele două etape.

Există și riscul ca Gaz Metan să nu joace ultimele două etape sau ultima etapă”, a precizat Emilian Hulubei, la Pro Arena.

Doar intrarea în insolvență salvează Gaz Metan de alte depunctări și, automat, de decizia de excludere. Un caz asemănător a avut loc chiar în acest sezon de Liga 2, unde Astra a optat pentru intrarea în insolvență chiar pentru a scăpa de depunctările primite din partea FRF, care într-un final ar fi dus la excluderea din competiție.


În cazul în care Gaz Metan Mediaș va fi exclusă din competiție, ea nu se va putea înscrie sezonul următor în Liga 2, așa cum arată acum poziția din Liga 1, retrogradarea pe cale sportivă. Sunt șanse să intre direct în faliment, iar situația în Liga 2 rămâne una interesantă în contextul formațiilor aflate în zona retrogradării, atât pentru cele picate deja în Liga 3, cât și pentru cele care vor juca barajul de menținere.

Sursa : Facebook Liga 2