Manevrele federației, batjocură la adresa juniorilor

Manevrele federației, batjocură la adresa juniorilor

 


Copiii încasează rușine după rușine pentru ca LPF să ia sute de mii de euro❗

Ca să bifeze etapele, medieșenii își folosesc juniorii U17 si U19 în campionatul copiilor, și în prima ligă. Nouă dintre jucătorii care au fost umiliți luni de Rapid evoluaseră sâmbătă după-amiază într-un meci cu U Cluj pe care îl pierduseră cu 1-3! 

Inclusiv portarul Bumbar, care a încasat opt goluri în noul Giulești, mai primise trei și în meciul juniorilor cu U Cluj. Ei au fost urcați în autocar, aduși la București ca să bifeze meciul pe care l-au pierdut cu 0-8 și apoi au fost trimiși acasă.

Practic, au parcurs aproape 500 de kilometri dus-întors ca să piardă rușinos meciul cu Rapid și să respecte astfel contractul pe care LPF îl are cu deținătorul drepturilor TV. Dacă ar fi dispărut Gaz Metan din competiție, eAD, proprietarul drepturilor, ar fi avut posibilitatea să ceară reducerea sumei totale pe care o achită anual, 28,5 milioane de euro.

Oricare meci din campionat valorează mai mult de o sută de mii de euro, deci LPF risca să piardă suma aceasta înmulțită cu numărul partidelor pe care nu le-ar fi jucat Gaz Metan. Cu Mediașul ținut în viață artificial, eAD furnizează suficiente meciuri pentru ca LPF și cluburile să primească toți banii stipulați în contract.

LPF și AFAN au creat în urmă cu două luni un grup de lucru care ar fi trebuit să vină cu idei și soluții ca să nu se mai ajungă la cazuri de genul Clinceni și Mediaș. Grupul nu are activitate de când a fost creat.

Federația Română de Fotbal verifică cluburile o dată la șase luni prin criteriile de licențiere și niciun alt mecanism nu mai există apoi pentru controlarea financiară a echipelor. Gaz Metan a fost verificat în septembrie, a fost considerat un club stabil, normal, iar la începutul acestui an a dispărut, a devenit o bombă în campionat.

Burleanu a propus într-o ședință a Comitetului Executiv să fie evaluată situația economică a cluburilor de patru ori pe an, nu de două ori, așa cum se întâmplă acum.

Lucrează, dar nu prea !!!!!!!

Liga Profesionistă de Fotbal a vrut să pară și ea preocupată de datoriile pe care le înregistrează cluburile și de situația în care au ajuns Gaz Metan și Clinceni, două echipe pe care le bat toate celelalte fără să mai conteze în clasament. 

Instituția a apelat la sindicatul fotbaliștilor, care a întrebat federația din Spania care e mecanismul de control de acolo, cum reușesc ibericii să termine sezoanele fără să dispară echipe. AFE, federația spaniolă, a transmis modelul propriu.

Însă acesta nu a fost analizat de nimeni, întrucât în cele două luni scurse de atunci grupul de lucru al LPF nu a avut nicio ședință, nu a existat nici măcar o inițiativă reală pentru a schimba regulile.

Sursa : Gazeta Sporturilor !