Liga 1 la un pas sa se joace in Turcia, toata lumea este de acord

Liga 1 la un pas sa se joace in Turcia, toata lumea este de acord

Pandemia de coronavirus a lovit puternic Liga 1, iar în momentul în care fotbalul se va relua, există posibilitatea ca restul etapelor din campionatul nostru să se desfășoare în Antalya, potrivit ultimei propuneri înaintate de FRF și LPF. Președintele celor de la Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean, a vorbit despre această posibilitate și spune că ar fi de acord cu acesta propunere.

"Au fost discutate foarte multe ieri. Vă aduc 2-3 amănunte care sunt esențiale. Din punct de vedere economic, o să vi se pară ciudat, dar în Turcia 97% din contractele hotelurilor din Antalya au fost reziliate. Au reușit să invite federația turcă să joace acolo. Am primit și eu o ofertă personală să merg în Antalya cu 30 de euro. Jucând în România fără spectatori e același lucru. Mergem acolo și ne cantonăm într-un hotel cu tot ce avem. Ni se pune la dispoziție un charter de la Cluj, de 196 de locuri, unde intrăm și noi și CFR și Sibiu. Teoria antrenamentului sportiv nu o poate nimeni demola. În 3 săptămâni ne antrenăm acolo. Noi suntem o societate non-profit. Doamne ajută să jucăm în România. Eu aveam varianta să jucăm pe Arena Națională să se joace play-off-ul și la Cluj play-out-ul, dar noi avem o problemă. Trebuie să primim teste rapide, să facem carantinare totală. Toate cluburile au fost de acord cu varianta Antalya. Vă dați seama că facem un contract. Avem medic, teste rapide, în hotelul în care stăm să nu intre nici pasărea. Noi putem sta singuri în cameră. Problema e să avem numărul la cameră să ne găsim, sunt hoteluri de 600 de locuri. O să fie o audiție extraordinară”, a declarat Ioan Mărginean la PRO X,
 care a precizat că şi pregătirea dinaintea reluării meciurilor poate fi efectuată în Antalya.
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, miercuri, că într-o videoconferinţă cu reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga I s-a discutat o propunere ca eventualul final al competiţiei să se joace în Antalya. Liga a precizat că urmează ca propunerea să fie analizată juridic şi că este “un plan de avarie”, opţiunea forului fiind ca sezonul să se încheie în România. Din play-off-ul Ligii I mai sunt de jucat opt etape, iar din cel al play-out-ului, 12.
outmag.ro